Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kanapki z focacci z mozzarellą i grillowanymi warzywami

Kanapki z focacci z mozzarellą i grillowanymi warzywami

Jak urozmaicić kanapki? Czasami wystarczy zmienić…pieczywo! A dowodem jest nasz przepis na kanapki z focacci z mozzarellą i grillowanymi warzywami. Czyli smak inspirowany włoską kuchnią i moc wartościowych składników odżywczych zamknięte w aromatycznym pieczywie z dodatkiem oliwek i rozmarynu. Taka kanapka dostarcza mnóstwa witamin, błonnika, a także wapnia i białka. Wypróbuj – zastrzyk energii na dobry początek dnia gwarantowany!

160 min
Czas przygotowania
190 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki z focacci z mozzarellą i grillowanymi warzywami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

418 kcal Kalorie
13 g Białko
20 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
466 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
200 g
 focacci
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
25 g
 rukoli
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
2
szczypty soli
0,5 g
2
szczypty pieprzu
0,5 g
0,5
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

418 kcal Kalorie
13 g Białko
20 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
466 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 160 min.
1

Focaccię przygotowujemy według przepisu: https://centrumrespo.pl/przepisy/focaccia-z-oliwkami-rozmarynem-i-skorka-z-cytryny/

2

Kawałek focacci dzielimy na parzystą ilość części.

3

Warzywa kroimy na kawałki, umieszczamy w misce i polewamy oliwą. Dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość dokładnie mieszamy.

4

Rozgrzewamy patelnię grillową, możemy skorzystać ze zwykłej patelni z nieprzywierającą powłoką. Warzywa grillujemy do miękkości.

5

Na połowie przygotowanych kawałków focacci układamy rukolę, plasterki sera oraz grillowane warzywa. Składamy kanapki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.