
Grzanki z gruszką i serem z niebieską pleśnią
Kanapki niczym z najlepszej kawiarni, i to tylko z 4 składników? Mówisz i masz! Przed Tobą prawdziwa gwiazda dobrego smaku: czyli kanapki na ciepło z gruszką i serem z niebieską pleśnią. Idealne połączenie sera pleśniowego i gruszki zachwyca od pierwszego kęsa. I nic dziwnego, bo na scenę najpierw wchodzi owocowa słodycz, do której po chwili dołącza wyrazisty, aromatyczny ser. Całość spaja dobrej jakości razowe pieczywo pełne błonnika i witamin z grupy B. Smacznego!

Kategorie

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
0,9
|
opakowania sera z niebieską pleśnią
90 g
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Z chleba przygotowujemy grzanki w piekarniku lub na suchej patelni.
Gruszkę kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Na grzankach układamy gruszkę i plasterki sera.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
