Kanapki z chałki z twarożkiem
Słodkie – a jednocześnie pełnowartościowe, a także orzeźwiające i tak pyszne, że trudno im się oprzeć. Takie właśnie są nasze kanapki na chałce! Tradycyjna, drożdżowa chałka stanowi tu niepowtarzalnie pyszną bazę, którą dopełniają cudownie dopełniające się dodatki. Jakie? Znajdziesz tu soczyste maliny, kremowy twarożek, chrupiące migdały i słodki miód. Całość zapewni prawdziwie niebiańskie doznania smakowe – i będzie dobrym źródłem wapnia, białka, błonnika oraz polifenoli. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis!
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
kromki chałki
80 g
|
0,4
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
90 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
|
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
100 g
|
malin
|
15 g
|
migdałów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Twaróg rozdrabniamy za pomocą widelca i mieszamy z jogurtem.
Na chałkę nakładamy twarożek i polewamy miodem. Układamy owoce i posypujemy posiekanymi migdałami. Jeśli część owoców nie mieści się na chałce, możemy zjeść je do kanapek.