Kanapki z batatów
Łatwe do przyrządzenia kanapki to chyba ulubione danie każdego z nas. Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku składników zrobić smaczne i dietetyczne kanapeczki z batatów. To rewelacyjny sposób na śniadanie, jak i na kolację. Masz pod ręką pożywny i smaczny posiłek.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
521
kcal
Kalorie
34
g
Białko
22
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
2955
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
batata
|
7
|
plastrów szynki parmeńskiej
105 g
|
1
|
sztuka oliwek zielonych
40 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
521
kcal
Kalorie
34
g
Białko
22
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
2955
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Bataty kroimy w plastry.
2
Układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blaszce.
3
Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut, sprawdzając, czy nie są zbyt miękkie.
4
Gdy przestygną, nakładamy dodatki.