Kanapki z pastą „jajeczną” z tofu
Pasta jajeczna na diecie wegańskiej? Z nami to nic trudnego! Wystarczy, że wypróbujesz poniższy przepis na kanapki z pastą “jajeczną” z tofu, a przekonasz się, że smakują one absolutnie pysznie, mimo że nie ma w nich ani grama jajka. Sekret tkwi w idealnej mieszance przypraw, warzyw, wegańskiego majonezu i musztardy – spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
1
|
łodyga selera naciowego
45 g
|
1
|
łyżeczka musztardy
10 g
|
2
|
łyżki majonezu wegańskiego
50 g
|
0,5
|
łyżeczki kurkumy
1 g
|
10 g
|
miksu sałat
|
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tofu odsączamy i kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki.
Dodajemy pokrojony w kostkę seler naciowy, szczypiorek, majonez, kurkumę i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Nakładamy na kromki chleba wyłożone sałatą.