Kanapka ze schabem pieczonym z serem camembert
Czy kanapki są nudne? U nas odpowiedź na to pytanie brzmi: zdecydowanie nie! A kanapka ze schabem pieczonym, z serem camembert z poniższego przepisu jest tego idealnym przykładem. Delikatny smak schabu, przełamany ostrym aromatem sera pleśniowego oraz słodko-kwaśnym sosem z żurawiny – czy istnieje lepsze połączenie?
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
420
kcal
Kalorie
25
g
Białko
12
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
738
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka bułki ciabatty
80 g
|
0,2
|
opakowania camembert
30 g
|
20 g
|
rukoli
|
50 g
|
schabu pieczonego
|
1
|
łyżeczka sosu z żurawiny
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
420
kcal
Kalorie
25
g
Białko
12
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
738
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1
Bułkę przecinamy na pół, smarujemy sosem żurawinowym, układamy rukolę, ser camembert, upieczony lub usmażony schab, znów rukolę i składamy. Smacznego!