Kanapka z twarożkiem i wegańską wędliną
Wegańska wędlina to świetna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale tęsknią za wyrazistym smakiem dobrej szynki. Jeśli zaliczasz się do tej grupy, nasza kanapka z twarożkiem i wegańską wędliną to przepis dla Ciebie. Delikatny twarożek tworzy tu pyszne połączenie z wędliną na bazie soi i soczystym ogródkiem. Ten prosty pomysł na śniadanie (lub kolację) dostarcza witamin z grupy B, wapnia i…aż 36 g białka w porcji. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
|
6
|
plastrów wędliny wegańskiej
75 g
|
0,5
|
sztuki ogórka świeżego
75 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Za pomocą widelca rozrabiamy twaróg i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Ogórka kroimy w plasterki.
Pieczywo smarujemy masłem. Nakładamy przygotowany twarożek i wędlinę wegańską. Na wierzchu układamy ogórka.