Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kanapka z twarożkiem i wegańską wędliną

Kanapka z twarożkiem i wegańską wędliną

Wegańska wędlina to świetna alternatywa dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale tęsknią za wyrazistym smakiem dobrej szynki. Jeśli zaliczasz się do tej grupy, nasza kanapka z twarożkiem i wegańską wędliną to przepis dla Ciebie. Delikatny twarożek tworzy tu pyszne połączenie z wędliną na bazie soi i soczystym ogródkiem. Ten prosty pomysł na śniadanie (lub kolację) dostarcza witamin z grupy B, wapnia i…aż 36 g białka w porcji. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,40/5
(z 5 ocen)
Kanapka z twarożkiem i wegańską wędliną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

544 kcal Kalorie
36 g Białko
17 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
623 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g
1
łyżeczka masła
5 g
0,5
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
0,2
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
6
plastrów wędliny wegańskiej
75 g
0,5
sztuki ogórka świeżego
75 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

544 kcal Kalorie
36 g Białko
17 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
623 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Za pomocą widelca rozrabiamy twaróg i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

2

Ogórka kroimy w plasterki.

3

Pieczywo smarujemy masłem. Nakładamy przygotowany twarożek i wędlinę wegańską. Na wierzchu układamy ogórka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.