Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami

W tej propozycji kanapek nie ma nic nudnego: rostbef zamiast tradycyjnej wędliny oraz marynowane marchewka i ogórek zamiast pomidora. Będzie naprawdę bardzo smacznie. Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami sprawdzi się zarówno jako śniadanie w domu, jak i na wynos do pracy.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Kanapka z rostbefem i marynowanymi warzywami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Low carb Low carb
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

405 kcal Kalorie
27 g Białko
20 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
943 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
2
porcje rostbefu wołowego
200 g
1
sztuka bułki grahamki
80 g
2
garści szpinaku
50 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
0,5
łyżki sosu sojowego
5 g
0,5
łyżeczki sezamu
2,5 g
1
sztuka marchwi
45 g
1
sztuka ogórka
150 g
2
łyżki octu ryżowego
20 g
1
łyżka sosu rybnego
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

405 kcal Kalorie
27 g Białko
20 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
943 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Rostbef myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą z oliwek.

2

Przyprawiony rostbef smażymy na rozgrzanej patelni przez 4-5 minut każdą ze stron (podany jest czas dla steka o grubości ok. 2 cm, średnio krwisty stopień wysmażenia, a temperatura wewnątrz mięsa powinna być około 55-57 stopni). Po tym czasie zdejmujemy mięso i pozostawiamy do ostygnięcia.

3

Marchew i ogórka kroimy w cienkie paski. Warzywa marynujemy w occie ryżowym, miodzie, sosie rybnym.

4

Majonez mieszamy z sosem sojowym i prażonym sezamem.

5

Ostygnięty rostbef kroimy na cienkie plastry.

6

Bułkę kroimy wzdłuż, nakładamy sos, szpinak, marynowaną marchewkę z ogórkiem i pokrojoną wołowiną.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?