
Kanapka z pastą z czerwonej fasoli
Czerwona fasola to jeden z najbardziej charakterystycznych smaków kuchni meksykańskiej – czy wiesz jednak, że możesz z niej zrobić pyszną i niezwykle pożywną pastę kanapkową? Wykonana według poniższych wskazówek kanapka z pastą z czerwonej fasoli to idealny kandydat na pełnowartościowe śniadanie lub przekąskę zabraną do pracy – wybór należy do Ciebie!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
279
kcal
Kalorie
12
g
Białko
2
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
641
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie fasoli czerwonej
240 g
|
0,5
|
sztuki czerwonej cebuli
40 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
0,5
|
sztuki papryczki chili
10 g
|
1
|
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
dodatki: |
|
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
2
|
łyżki kiełków rzodkiewki
16 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
6
|
sztuk rzodkiewek
90 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
279
kcal
Kalorie
12
g
Białko
2
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
641
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Do blendera wkładamy składniki na pastę i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i znowu mieszamy.
2
Kromki pieczywa smarujemy pastą i układamy kiełki, oraz pokrojoną paprykę i rzodkiewki.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
