Kanapka z pastą z czerwonej fasoli

Czerwona fasola to jeden z najbardziej charakterystycznych smaków kuchni meksykańskiej – czy wiesz jednak, że możesz z niej zrobić pyszną i niezwykle pożywną pastę kanapkową? Wykonana według poniższych wskazówek kanapka z pastą z czerwonej fasoli to idealny kandydat na pełnowartościowe śniadanie lub przekąskę zabraną do pracy – wybór należy do Ciebie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,40/5
(z 5 ocen)
Kanapka z pastą z czerwonej fasoli
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

282 kcal Kalorie
12 g Białko
3 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
593 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie fasoli czerwonej
240 g
0,5
sztuki czerwonej cebuli
55 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
garść świeżej kolendry
4 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
0,5
sztuki papryczki chili
10 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g

dodatki:

4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
2
łyżki kiełków rzodkiewki
16 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
6
sztuk rzodkiewek
90 g
1
garść świeżej kolendry
4 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

282 kcal Kalorie
12 g Białko
3 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
593 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Do blendera wkładamy składniki na pastę i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i znowu mieszamy

2

Kromki pieczywa smarujemy pastą i układamy kiełki, oraz pokrojoną paprykę i rzodkiewki

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?