![Kanapka z pastą z czerwonej fasoli](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/02/17222013/bok-14.jpg)
Kanapka z pastą z czerwonej fasoli
Czerwona fasola to jeden z najbardziej charakterystycznych smaków kuchni meksykańskiej – czy wiesz jednak, że możesz z niej zrobić pyszną i niezwykle pożywną pastę kanapkową? Wykonana według poniższych wskazówek kanapka z pastą z czerwonej fasoli to idealny kandydat na pełnowartościowe śniadanie lub przekąskę zabraną do pracy – wybór należy do Ciebie!
![Kanapka z pastą z czerwonej fasoli](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/02/17222009/gora-20.png)
Kategorie
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
279
kcal
Kalorie
12
g
Białko
2
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
641
mg
Sód
14
g
Błonnik
Składniki
240 g
|
fasoli czerwonej
|
0,5
|
sztuki czerwonej cebuli
40 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
0,5
|
sztuki papryczki chili
10 g
|
1
|
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
dodatki: |
|
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
2
|
łyżki kiełków rzodkiewki
16 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
6
|
sztuk rzodkiewek
90 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
279
kcal
Kalorie
12
g
Białko
2
g
Tłuszcze
55
g
Węglowodany
641
mg
Sód
14
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Do blendera wkładamy składniki na pastę i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i znowu mieszamy.
2
Kromki pieczywa smarujemy pastą i układamy kiełki, oraz pokrojoną paprykę i rzodkiewki.