
Kanapka z pastą z czerwonej fasoli
Czerwona fasola to jeden z najbardziej charakterystycznych smaków kuchni meksykańskiej – czy wiesz jednak, że możesz z niej zrobić pyszną i niezwykle pożywną pastę kanapkową? Wykonana według poniższych wskazówek kanapka z pastą z czerwonej fasoli to idealny kandydat na pełnowartościowe śniadanie lub przekąskę zabraną do pracy – wybór należy do Ciebie!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
282
kcal
Kalorie
12
g
Białko
3
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
593
mg
Sód
15
g
Błonnik
Składniki
1
opakowanie fasoli czerwonej
240 g
0,5
sztuki czerwonej cebuli
55 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
garść świeżej kolendry
4 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
0,5
sztuki papryczki chili
10 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
dodatki:
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
2
łyżki kiełków rzodkiewki
16 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
6
sztuk rzodkiewek
90 g
1
garść świeżej kolendry
4 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
282
kcal
Kalorie
12
g
Białko
3
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
593
mg
Sód
15
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Do blendera wkładamy składniki na pastę i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i znowu mieszamy
2
Kromki pieczywa smarujemy pastą i układamy kiełki, oraz pokrojoną paprykę i rzodkiewki
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
