Kanapka z jajkiem sadzonym
Przepis na szybką i smaczną kanapkę z jajkiem sadzonym, którą możesz zaspokoić swój poranny głód lub zabrać ją ze sobą na drugie śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników, które na pewno znajdziesz u siebie w lodówce i danie gotowe.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
2
|
kromki chleba bezglutenowego
60 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Chlebek możemy włożyć do tostera lub piekarnika, tak by był chrupiący.
Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy jajka sadzone, posypując je do smaku pieprzem, ziołami i szczyptą soli.
Na talerzu układamy: jajka, rukolę, pomidorki przekrojone na pół. Podajemy z pieczywem. Smacznego!