Kanapka z jajkiem
Z czego powinna składać się idealna kanapka z jajkiem? Naszym zdaniem, powinna ona zawierać odrobinę kremowego, śmietankowego serka i całą gamę świeżych, pełnych witamin warzyw. Spróbuj, a z pewnością również pokochasz ten smak!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
398
kcal
Kalorie
22
g
Białko
18
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
472
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
1
|
łyżka serka kanapkowego
25 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
sztuki rzodkiewki
30 g
|
20 g
|
rukoli
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
398
kcal
Kalorie
22
g
Białko
18
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
472
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajka wkładamy do zimnej, osolonej wody i gotujemy 8 minut od momentu wrzenia.
2
Pieczywo smarujemy serkiem kanapkowym.
3
Układamy rukolę i obrane, pokrojone jajko, pomidora i rzodkiewki.
4
Posypujemy szczypiorkiem.