Kanapka z wędzonym łososiem
Czy wiesz, że bajgiel to jeden z najmodniejszych obecnie rodzajów pieczywa? Nasza kanapka z wędzonym łososiem pozwoli Ci się przekonać, że sława tego wywodzącego się z kuchni żydowskiej pieczywa jest w pełni zasłużona! Delikatny kremowy serek idealnie łączy się w niej z wyrazistym smakiem łososia i perfekcyjną mieszanką warzyw oraz przypraw – już na samą myśl o tak podanym śniadaniu można zrobić się głodnym!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
398
kcal
Kalorie
21
g
Białko
13
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
1149
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki grahamek lub bajgli
140 g
|
100 g
|
łososia wędzonego
|
3
|
łyżki serka śmietankowego twarogowego
75 g
|
2
|
sztuki chrzanu
60 g
|
2,5
|
łyżeczki koperku
10 g
|
0,5
|
łyżki kiełków
10 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
398
kcal
Kalorie
21
g
Białko
13
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
1149
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Bułki lub bajgle przekrajamy na pół i podpiekamy na patelni.
2
Chrzan łączymy z serkiem i smarujemy połówki bajgla.
3
Na jednej połówce układamy łososia, posiekany koperek, ogórka i kiełki, przykrywamy drugą połową.