Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Marzysz o prostej potrawie, rodem z najlepszej restauracji? Nasza kanapka z szarpaną wieprzowiną jest właśnie dla Ciebie! Ta pełnowartościowa propozycja posiłku, zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter idealnemu połączeniu słodkiego syropu klonowego, wytrawnej wieprzowiny i wyrazistych przypraw. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
255 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,38/5
(z 29 ocen)
Kanapka z szarpaną wieprzowiną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

536 kcal Kalorie
49 g Białko
19 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
829 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bagietki pełnoziarnistej
220 g
1
sztuka cebuli
80 g
40 g
 miksu sałat
800 g
 łopatki wieprzowej
3
ząbki czosnku
18 g
1
garść kolendry
4 g
0,5
łyżeczki kminu rzymskiego
2,5 g
2
łyżeczki syropu kolonowego
20 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

536 kcal Kalorie
49 g Białko
19 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
829 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy po 3 minuty z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

2

Piekarnik rozgrzewamy do 140 stopni, tryb góra-dół.

3

Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię, dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty).

4

Zalewamy pomidorami i przekładamy do naczynia z mięsem.

5

Pieczemy łopatkę przez 4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140 stopni.

6

Mięso szarpiemy w naczyniu, kroimy bagietkę i kroimy szczypiorek.

7

Nakładamy na bagietkę sałatę, mięso i szczypiorek.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.