Kanapka z jajecznicą i awokado
Czy istnieje lepsze śniadaniowe połączenie niż delikatne jajko i kremowe awokado? My uważamy, że nie, a kanapka z jajecznicą i awokado wykonana z poniższego przepisu jest na to dowodem! Jest to perfekcyjna propozycja na śniadanie lub kolację, która posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom – spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
383
kcal
Kalorie
16
g
Białko
24
g
Tłuszcze
28
g
Węglowodany
345
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka bułki grahamki
70 g
|
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
10
|
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
383
kcal
Kalorie
16
g
Białko
24
g
Tłuszcze
28
g
Węglowodany
345
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem.
2
Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka, mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji.
3
Bułkę kroimy na pół, obieramy awokado, kroimy i układamy na bułkach. Rozgniatamy widelcem.
4
Na jedną połówkę przekładamy jajecznicę, układamy na niej pomidorki i przykrywamy drugą częścią bułki.