Kanapka z hummusem i warzywami

Kanapka z hummusem i warzywami

Marzysz o idealnej, wegańskiej kanapce? Nasz kanapka z hummusem i warzywami z pewnością Ci posmakuje! Jest to świetna propozycja na śniadanie, czy przekąskę w pracy, która dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a do tego jest niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,52/5
(z 33 ocen)
Kanapka z hummusem i warzywami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

316 kcal Kalorie
10 g Białko
12 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
543 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
6
łyżeczek hummusu
60 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
0,2
sztuki ogórka
25 g
0,2
sztuki papryki
30 g
2
sztuki rzodkiewki
30 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

316 kcal Kalorie
10 g Białko
12 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
543 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kromki chleba smarujemy hummusem.

2

Układamy pokrojone warzywa i posypujemy szczypiorkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.