Kanapka z hummusem i warzywami
Marzysz o idealnej, wegańskiej kanapce? Nasz kanapka z hummusem i warzywami z pewnością Ci posmakuje! Jest to świetna propozycja na śniadanie, czy przekąskę w pracy, która dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a do tego jest niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
316
kcal
Kalorie
10
g
Białko
12
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
543
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
6
|
łyżeczek hummusu
60 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,2
|
sztuki ogórka
25 g
|
0,2
|
sztuki papryki
30 g
|
2
|
sztuki rzodkiewki
30 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
316
kcal
Kalorie
10
g
Białko
12
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
543
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kromki chleba smarujemy hummusem.
2
Układamy pokrojone warzywa i posypujemy szczypiorkiem.