Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i żurawiną
Czy wiesz, że samodzielne wykonanie granoli pozwoli Ci ograniczyć ilość cukru w diecie, a dodatkowo da Ci możliwość samodzielnego doboru dodatków tak, aby wszystkie wykorzystane składniki trafiały w Twój kulinarny gust? Jeżeli nie masz pomysłu, jak zabrać się za wykonanie tego dodatku do potraw, koniecznie wypróbuj nasz przepis na jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i żurawiną, a pokochasz smak tej niezwykle prostej w przygotowaniu przekąski.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
|
1
|
łyżka syropu z agawy
15 g
|
12 g
|
żurawiny suszonej
|
15 g
|
orzechów włoskich
|
0,3
|
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Domową granolę robimy z: płatków owsianych, syropu z agawy i orzechów. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 10-15 minut, mieszając co kilka minut. Po upieczeniu studzimy, jak będzie zimna – kruszymy.
Do miseczki dodajemy jogurt, suszoną żurawinę i przygotowaną wcześniej granolę. Całość mieszamy. Smacznego!