Japoński omlet

Japoński omlet

Tamagoyaki to tradycyjny japoński omlet zwijany w rulon i podawany na śniadanie. I choć wyglądem zdecydowanie przypomina naleśnik, to ma zupełnie niepowtarzalny smak. My proponujemy przygotować tamagoyaki w wersji ze świeżymi warzywami i majonezem — i gwarantujemy pyszne doznania kulinarne. Spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
1,59/5
(z 124 ocen)
Japoński omlet
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

477 kcal Kalorie
21 g Białko
27 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
1170 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajek kurzych
112 g
25 g
 roszponki
3
sztuki rzodkiewek
45 g
1
sztuka ogórka
150 g
3
łyżeczki szczypiorku
15 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
2
kromki chleba żytniego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

477 kcal Kalorie
21 g Białko
27 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
1170 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka rozkłócamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

2

Część jajek wlewamy na rozgrzaną patelnię. Podgrzewamy i zaczynamy zwijać w rulon, przesuwając do krawędzi patelni. Wlewamy kolejną porcję jajek, podgrzewamy i zwijamy. Powtarzamy, aż skończą nam się jajka.

3

Podgrzewamy przez około 2 minuty i przekładamy na deskę do pokrojenia.

4

Majonez mieszamy z sosem sojowym i posiekanym szczypiorkiem.

5

Chleb smarujemy majonezem, układamy omlet i warzywa. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.