Jaglany deser a’la Snickers
Snickers na diecie? Z nami to możliwe! Przygotowany według poniższego przepisu jaglany snickers, nie tylko świetnie smakuje, ale zawiera także moc wartościowych składników odżywczych – i to wszystko bez dodatku ogromnych ilości dodatków i cukru. Ta słodka przekąska świetnie sprawdzi się podczas pełnego zajęć dnia – koniecznie wypróbuj, a przekonasz się, że nawet najlepszy sklepowy batonik nie dorównuje temu, stworzonemu samodzielnie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,3
|
sztuki gorzkiej czekolady
30 g
|
100 g
|
kaszy jaglanej
|
2
|
opakowania jogurtu naturalnego skyr
300 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
3
|
sztuki świeżych daktyli
15 g
|
15 g
|
posiekanych orzechów
|
0,5
|
łyżki syropu z agawy
7 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Daktyle jeśli mamy suszone, zalewamy gorącą wodą na 10 minut. W przypadku daktyli świeżych pomijamy ten krok.
Do blendera przekładamy czekoladę (połowa), daktyle, masło orzechowe, mleko, jogurt skyr i ugotowaną kaszę. Blendujemy.
Przekładamy do szklanek oblanych syropem z agawy i posypanych posiekanymi orzechami. Na wierzchu układamy pozostałą posiekaną czekoladę. Smacznego!