Jaglany krem czekoladowy z wiśniami
Wiśnie + czekolada = połączenie idealne? Jeżeli Twoja odpowiedź brzmi „tak”, koniecznie wypróbuj nasz przepis na jaglany krem czekoladowy z wiśniami. Potrzebujesz jedynie 5 składników, 15 minut i gotowe — możesz cieszyć się głębokim smakiem i kremową konsystencją. Daj się uwieść, a obiecujemy, że deser zagości w Twoim jadłospisie już na stałe!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1,6
|
szklanki napoju sojowego
400 g
|
6
|
łyżek płatków jaglanych
60 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
300 g
|
wiśni
|
1,5
|
łyżki kakao
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wlewamy mleko roślinne i zagotowujemy.
Do gotującego się mleka dodajemy płatki jaglane, ksylitol, kakao i gotujemy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż płatki zmiękną, a całość zgęstnieje. W razie potrzeby dolewamy wodę.
Gotowe płatki miksujemy.
Krem przekładamy do miseczki i posypujemy drylowanymi wiśniami.
Smacznego!