Hummus z marchewką, ogórkiem i papryką
Zdrowa przekąska na imprezę, a może coś do chrupania w trakcie seansu filmowego? Co powiesz na hummus z marchewką, ogórkiem i papryką? Ta klasyczna wariacja na temat słupków warzyw podawanych z dipem ma mnóstwo zalet! Po pierwsze – mało kalorii. Po drugie – błonnik i białko, które doskonale Cię nasycą. I po trzecie – moc witaminy C i beta-karotenu, czyli silnych przeciwutleniaczy korzystnych dla zdrowia. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
209
kcal
Kalorie
8
g
Białko
10
g
Tłuszcze
27
g
Węglowodany
272
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżeczek hummusu
50 g
|
0,5
|
sztuki marchewki
45 g
|
1
|
sztuka papryki
170 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
209
kcal
Kalorie
8
g
Białko
10
g
Tłuszcze
27
g
Węglowodany
272
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 3 min.
1
Warzywa pokrój w paski. Zjedz z hummusem :)