Hot dogi z wegańską kaszanką
Hot dog bez grama mięsa? To możliwe! Nasz przepis na hot dogi z wegańską kaszanką to dowód na to, że ten amerykański fast food świetnie smakuje w wersji 100% roślinnej. Do przygotowania hot dogów potrzebna będzie Ci wyrazista, roślinna kaszanka, ogórek małosolny oraz sosy – musztarda i ketchup. Taki obiad posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym – i będzie zdrowszym zamiennikiem standardowej „bułki z parówką”. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki bułki do hot dogów
120 g
|
0,5
|
opakowania kaszanka Dobra Kaloria
90 g
|
2
|
sztuki ogórka małosolnego
100 g
|
1
|
łyżka ketchupu
20 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
5
|
sztuk pomidorków
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni tryb góra – dół.
Kaszankę kładziemy na blaszce i pieczemy ok 10 – 15 min (może pękać). Na ostatnie 1-2 minuty wkładamy rozkrojone bułki. Możemy też podgrzać w mikrofali lub na patelni.
Ogórki koimy w plastry.
Bułkę smarujemy ketchupem i musztardą, wkładamy kaszankę i ogórka. Podajemy z pomidorkami.