Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Gulasz z ciecierzycy z ziemniakami, brokułem i kalafiorem

Gulasz z ciecierzycy z ziemniakami, brokułem i kalafiorem

Szukasz pomysłu na cieciorkę? Co powiesz na gulasz z ciecierzycy, z ziemniakami, brokułem i kalafiorem? W wersji wegańskiej jest równie smakowity i aromatyczny oraz bardzo rozgrzewający. Możesz od razu przygotować parę porcji i cieszyć się pysznym obiadem również następnego dnia. Smacznego!

20 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,80/5
(z 5 ocen)
Gulasz z ciecierzycy z ziemniakami, brokułem i kalafiorem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

360 kcal Kalorie
18 g Białko
8 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
1484 mg Sód
17 g Błonnik

Składniki
480 g
 ciecierzycy konserwowej
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
4
sztuki ziemniaków
280 g
225 g
 kalafiora
225 g
 brokuła
1
garść świeżej kolendry
1 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
szczypta pierzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

360 kcal Kalorie
18 g Białko
8 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
1484 mg Sód
17 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy olejem.

2

Przygotowane ziemniaki układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 180 stopni przez 15 – 20 minut, aż będą miękkie i rumiane.

3

Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie.

4

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.

5

Do zeszklonych warzyw dodajemy odcedzoną ciecierzycę, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy, aż sos zgęstnieje.

6

Przyprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Posypujemy posiekaną świeżą kolendrę. Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.