
Gulasz z ciecierzycy z ziemniakami, brokułem i kalafiorem
Szukasz pomysłu na cieciorkę? Co powiesz na gulasz z ciecierzycy, z ziemniakami, brokułem i kalafiorem? W wersji wegańskiej jest równie smakowity i aromatyczny oraz bardzo rozgrzewający. Możesz od razu przygotować parę porcji i cieszyć się pysznym obiadem również następnego dnia. Smacznego!

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą z oliwek.
Przygotowane ziemniaki układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut, aż będą miękkie i rumiane.
Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki. Gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem ksylitolu około 6 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.
Do zeszklonych warzyw dodajemy odcedzoną ciecierzycę, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy, aż sos zgęstnieje.
Przyprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Posypujemy posiekaną świeżą kolendrę.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
