Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Gulasz z ciecierzycy, bakłażana, papryki i pieczarek z ziemniakami

Gulasz z ciecierzycy, bakłażana, papryki i pieczarek z ziemniakami

Gulasz w wersji bezmięsnej? Czemu nie? Z takim daniem w Twoim jadłospisie nie będzie Ci trudno dostarczyć pożądanej dziennej porcji warzyw. A smak jest obłędny. Gulasz z ciecierzycy, bakłażana, papryki i pieczarek z ziemniakami zdecydowanie urozmaici Twoje obiadowe przepisy.

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Gulasz z ciecierzycy, bakłażana, papryki i pieczarek z ziemniakami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

436 kcal Kalorie
19 g Białko
10 g Tłuszcze
72 g Węglowodany
1154 mg Sód
21 g Błonnik

Składniki
240 g
 ciecierzycy konserwowej
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka bakłażana
200 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
10
sztuk pieczarek
200 g
4
sztuki ziemniaków
280 g
4
łyżeczki natki pietruszki
20 g
2
łyżeczki papryki wędzonej
6 g
1
łyżeczka kminu rzymskiego
2 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

436 kcal Kalorie
19 g Białko
10 g Tłuszcze
72 g Węglowodany
1154 mg Sód
21 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

2

Do zeszklonych warzyw dodajemy pokrojonego bakłażana, paprykę, pieczarki. Smażymy, mieszając co jakiś czas.

3

Gdy warzywa zmiękną, dodajemy pokrojone pomidory z puszki. Gotujemy do zagęszczenia sosu, co jakiś czas mieszając.

4

Do gęstniejącego sosu dodajemy odsączoną ciecierzycę. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i wędzoną papryką oraz kminem rzymskim. Całość zagotowujemy.

5

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Podajemy z sosem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.