Grillowana kukurydza z sosem
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
373
kcal
Kalorie
7
g
Białko
20
g
Tłuszcze
38
g
Węglowodany
3301
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki kukurydzy w kolbie
360 g
|
marynata: |
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
1
|
łyżeczka papryki ostrej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Sos: |
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
0,5
|
łyżki sosu Sriracha
5 g
|
0,5
|
łyżki soku z cytryny
3 g
|
Do podania: |
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
373
kcal
Kalorie
7
g
Białko
20
g
Tłuszcze
38
g
Węglowodany
3301
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Kolby obieramy i kroimy wzdłuż na 4 części (możemy również przekroić na pół w połowie długości, aby kawałki były mniejsze.
2
Składniki (oliwa, papryka ostra, sól i pieprz) marynaty dokładnie mieszamy w miseczce. Smarujemy kawałki kukurydzy.
3
Grillujemy do miękkości.
4
Składniki sosu mieszamy w miseczce.
5
Gotową kukurydzę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z sosem.