Gofry z serkiem, szynką i warzywami

Gofry z serkiem, szynką i warzywami

Nie masz pomysłu na śniadanie? Wypróbuj nasz przepis na gofry z serkiem, szynką i warzywami, a przekonasz się, że to klasyczne deserowe danie sprawdza się świetnie także w wersji wytrawnej!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
Gofry z serkiem, szynką i warzywami
Kategorie
Low glycemic index Low glycemic index
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

479 kcal Kalorie
25 g Białko
19 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
637 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

2
sztuki jajek
112 g
1,2
szklanki mleka
300 g
15
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
225 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
szczypta soli
0,25 g

Dodatki:

8
łyżek serka śmietankowego
200 g
160 g
 rukoli
16
plastrów szynki z kurczaka
160 g
2
sztuki papryki czerwonej
340 g
2
sztuki ogórków
300 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

479 kcal Kalorie
25 g Białko
19 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
637 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Składniki ciasta łączymy ze sobą aż powstanie jednolita masa. Gofry pieczemy w gofrownicy według instrukcji ok 6-8 minut.

2

Gofry smarujemy serkiem śmietankowym, układamy rukolę, wędlinę oraz pokrojone warzywa.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.