Gofry z łososiem, serkiem i rukolą
Niebanalny pomysł na śniadanie czy przekąskę do pracy? Przepis na gofry z łososiem, serkiem i rukolą to idealna propozycja na rozwianie nudy w kuchni. Znajdziesz tu chrupiące gofry, kremowy serek i delikatnego łososia w towarzystwie wyrazistej, lekko ostrej rzodkiewki i rukoli. Czyli połączenie, które zadowoli nawet bardzo wybredne podniebienia. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
844
kcal
Kalorie
43
g
Białko
34
g
Tłuszcze
100
g
Węglowodany
1355
mg
Sód
17
g
Błonnik
Składniki
4
|
sztuki gofrów
660 g
|
4
|
łyżki serka śmietankowego
100 g
|
120 g
|
łososia wędzonego
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
8
|
sztuk rzodkiewek
120 g
|
50 g
|
rukoli
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
844
kcal
Kalorie
43
g
Białko
34
g
Tłuszcze
100
g
Węglowodany
1355
mg
Sód
17
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Gofry przygotowujemy wg przepisu dostępnego na stronie: https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-na-gofry-wytrawne/.
2
Gotowe gofry smarujemy serkiem.
3
Podajemy z kawałkami łososia i warzyw.