Frittata z mąki z ciecierzycy z kurczakiem, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi

Co powiesz na wycieczkę do Włoch, a właściwie kuchni włoskiej? Frittata z mąki z ciecierzycy z kurczakiem, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi to danie zainspirowane właśnie kuchnią z południa. Obiecujemy Ci, będzie pysznie!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Frittata z mąki z ciecierzycy z kurczakiem, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

487 kcal Kalorie
47 g Białko
10 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
196 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
szklanka mleka roślinnego
260 g
8
łyżek mąki z ciecierzycy
96 g
300 g
 mięsa z piersi kurczaka
225 g
 fasoli szparagowej
13
sztuk pomidorków koktajlowych
260 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
0,5
łyżeczki kurkumy
1 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

487 kcal Kalorie
47 g Białko
10 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
196 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mleko roślinne łączymy z mąką z ciecierzycy, solą, kurkumą i energicznie mieszamy.

2

Kurczaka kroimy w paski, posypujemy solą, papryką i smażymy na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut.

3

Do masy dodajemy kurczaka, pokrojoną fasolkę szparagową, przekrojone pomidorki koktajlowe. Całość przelewamy do formy do zapiekania i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut w trybie termoobieg.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?