Frittata z cukinią i brokułami
Lubisz śniadanie na bazie jajek? Nasza frittata z cukinią i brokułami jest właśnie dla Ciebie! Ten włoski rodzaj omleta jest niezwykle pożywny — a w naszej wersji, także pełen witamin i błonnika. A to wszystko dzięki dodatkowi mąki z ciecierzycy i świeżych, zielonych warzyw. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
łyżki mąki z ciecierzycy
36 g
|
0,8
|
szklanki mleka
200 g
|
0,5
|
sztuki cukinii
100 g
|
150 g
|
brokuła
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
90 g
|
fasolki szparagowej
|
0,5
|
sztuki cebuli
55 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1,5
|
łyżeczki kurkumy
3 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleko łączymy z jajkami, mąką, solą, kurkumą i pieprzem. Odstawiamy na 2 minuty.
Warzywa drobno kroimy i podsmażamy na patelni na łyżeczce oliwy, przez 5 minut.
Warzywa zalewamy masą. Przekładamy do formy do zapiekania i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach termoobieg lub do momentu, aż całe ciasto się zetnie.
Smacznego!