
Filet z pstrąga z gotowanymi ziemniakami i brokułami

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
454
kcal
Kalorie
40
g
Białko
9
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
160
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
300 g
|
fileta z pstrąga
|
6
|
sztuk ziemniaków
420 g
|
460 g
|
brokuła
|
2
|
łyżeczki oleju
10 g
|
2
|
łyżeczki kopereku swieżego
8 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
0,5
|
sztuki cytryny
40 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
454
kcal
Kalorie
40
g
Białko
9
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
160
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Filet z pstrąga myjemy osuszamy, w razie potrzeby ściągamy skórę i przyprawiamy solą, pieprzem, plastrami cytryny i posiekanym koperkiem.
2
Przyprawiony filet z pstrąga wykładamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180*C przez około 15 minut.
3
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie.
4
Brokuła gotujemy, aż będzie miękki około 5-7 minut.
5
Rybę podajemy z ziemniankami i brokułem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
