Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Fasola z papryką i pomidorami z kaszą jęczmienną

Fasola z papryką i pomidorami z kaszą jęczmienną

Masz ochotę na pełen białka obiad w wersji wege? Fasola z papryką i pomidorami z kaszą jęczmienną jest dla Ciebie! Taki obiad to niezwykle pożywna opcja, idealna na chłodne dni — zwłaszcza że biała fasola to prawdziwa bomba składników odżywczych. Poza pełnowartościowym białkiem zawiera ona mnóstwo żelaza, magnezu, wapnia i cynku. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,18/5
(z 11 ocen)
Fasola z papryką i pomidorami z kaszą jęczmienną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

560 kcal Kalorie
30 g Białko
7 g Tłuszcze
91 g Węglowodany
931 mg Sód
29 g Błonnik

Składniki
480 g
 fasoli białej konserwowej
1
sztuka papryki
170 g
1
opakowanie pomidorów konserwowych
400 g
100 g
 kaszy jęczmiennej
1
łyżeczka oregano
3 g
1
sztuka cebuli
80 g
3
ząbki czosnku
18 g
1
sztuka marchewki
80 g
1,5
łyżeczki erytolu
7,5 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
4
łyżeczki natki piertuszki
20 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

560 kcal Kalorie
30 g Białko
7 g Tłuszcze
91 g Węglowodany
931 mg Sód
29 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę jęczmienną gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Cebulę, czosnek, paprykę i marchew kroimy w kostkę. Odcedzamy fasolę.

3

W rondelku rozgrzewamy oliwę. Dusimy warzywa.

4

Gdy warzywa zmiękną dodajemy fasolę, pomidory z puszki, następnie wszystko razem gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż pomidory się rozpadną.

5

Do gotowego dania dodajemy przyprawy, zioła i erytrol.

6

Gotowy gulasz podajemy z kaszą jęczmienną i posypujemy natką pietruszki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.