Espresso tonic

Espresso tonic

Kawa? Można ją pić ze spienionym mlekiem, śmietanką albo smakowym syropem. Ale prawdziwym hitem na lato nie jest latte ani cappuccino, a niezwykle modny ostatnio espresso tonic. Jego sekret? Dodatek gazowanego toniku, który sprawia, że espresso cudownie orzeźwia w gorące dni. A to nie koniec, bo nasz przepis na espresso tonic to jeszcze skórka z limonki, która nadaje kawie lekko kwaskowaty posmak i syrop klonowy, czyli dawka delikatnej słodkości. Do tego kostki lodu i gotowe – możesz cieszyć się najmodniejszym kawowym napojem w sezonie.

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,38/5
(z 8 ocen)
Espresso tonic
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

28 kcal Kalorie
7 g Węglowodany
6 mg Sód

Składniki
200 g
 tonicu
2
filiżanki naparu mocnej kawy
30 g
1
łyżeczka skórki z limonki
3 g
1
łyżeczka syropu klonowogo
10 g
2
sztuki kostek lodu
40 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

28 kcal Kalorie
7 g Węglowodany
6 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Do szklanki wkładamy kostki lodu, skórkę z limonki.

2

Wlewamy tonic i kawę. Dodajemy syrop klonowy (opcjonalnie).

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.