Domowy sos BBQ
Domowy sos barbecue to wyśmienity dodatek do wszelkich dań z grilla. Za chwilę sezon grillowy będzie w pełni, więc koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Można go również wykorzystać do innych potraw wytrwanych, szczególnie tych mięsnych, które lubimy.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
łyżeczek sosu worcestershire
60 g
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
0,5
|
łyżki octu ryżowego lub winnego
5 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
0,1
|
opakowania pomidorów z puszki
20 g
|
1
|
łyżka mąki ziemniaczanej
10 g
|
1,5
|
łyżeczki musztardy
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wkładamy wszystkie składniki: sos worcestershire, sos sojowy, erytrol, musztardę, ocet ryżowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory.
Blendujemy na gładki sos. Następnie gotujemy na małym ogniu kilka minut.
Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody.
Jeśli sos będzie za gęsty, dolewamy odrobinę wody i gotujemy jeszcze chwilkę.
Gotowy sos nadaje się idealnie na grilla. Smacznego!