Domowa pizza

Domowa pizza

Pizza to włoska potrawa, którą znają po prostu wszyscy. Masz ochotę przygotować ją w domu? Sprawdź nasz przepis na zdrowszą wersję o genialnym smaku.

30 min
Czas przygotowania
150 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,96/5
(z 485 ocen)
Domowa pizza
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

469 kcal Kalorie
16 g Białko
17 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
104 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
1
porcja ciasta na pizzę
550 g

Sos:

4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1,5
sztuki cebuli
120 g
1
szklanka przecieru pomidorowego
250 g
3
łyżeczki suszonego oregano
15 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
0,25 g
1
sztuka sera mozzarella
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

469 kcal Kalorie
16 g Białko
17 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
104 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1

Ciasto na pizzę przygotowujemy wg przepisu na stronie: https://centrumrespo.pl/przepisy/pelnoziarniste-ciasto-na-pizze/.

2

Rozgrzewamy patelnię. Smażymy pokrojoną pokrojoną cebulę oraz starty czosnek. Dodajemy passatę pomidorową. Gotowy sos nakładamy na ciasto.

3

Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, tryb góra – dół. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.