Domowa granola z jogurtem
Masz dość sklepowych musli o wysokiej zawartości cukru? Jeśli tak, idealnym rozwiązaniem będzie nasza domowa granola z jogurtem – niezwykle prosta w wykonaniu, pełna wartościowych składników odżywczych, a do tego absolutnie pyszna!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
405
kcal
Kalorie
25
g
Białko
12
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
73
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
4
|
łyżki płatków owsianych
40 g
|
12 g
|
żurawiny suszonej
|
15 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
łyżeczka syropu klonowego
10 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
405
kcal
Kalorie
25
g
Białko
12
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
73
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Płatki owsiane łączymy z syropem klonowym, żurawiną i orzechami włoskimi, całość mieszamy.
2
Granolę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut i studzimy.
3
Granolę podajemy z jogurtem. Smacznego!