
Dietetyczne spaghetti carbonara
Makaron nie musi być wcale nudny i unikany przez osoby na diecie. Sięgnij po zdrowy i przede wszystkim smaczny przepis na dietetyczne spaghetti carbonara, które powali wszystkich na nogi. To znakomite połączenie makaronu, boczku, sera oraz jajka.

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makron gotujemy al dente
Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy
Dodajemy pokrojony w kosteczkę ser, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie całość
Boczek kroimy w małą kosteczkę. Wrzucamy na patelnię bez tłuszczu i smażymy około 2 minuty. Dodajemy drobno posiekany czosnek
Do boczku dorzucamy makaron i trzymamy jeszcze minutę na niskim ogniu
Wlewamy jajka z serem i pilnując, aby jajka się nie ścięły zostawiamy chwilę na patelni
Po chwili smażenia zdejmujemy z ognia i zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie dodajemy jogurt naturalny i mieszamy
Posypujemy na górze parmezanem i dodajemy natkę pietruszki. Dietetyczne spaghetti carbonara jest gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
