Deser z jabłkami

Deser z jabłkami

Masz ochotę na coś pysznie słodkiego? Daj się skusić na nasz deser z jabłkami! Znajdziesz tu soczyste pieczone jabłka, aromatyczny cynamon i pełną witamin kaszę jaglaną. Do tego orzechy, jogurt i gotowe — nie będziesz w stanie się oprzeć. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,38/5
(z 21 ocen)
Deser z jabłkami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
30 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
74 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
sztuka jabłka
150 g
30 g
 mieszanki orzechów
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
30 g Białko
18 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
74 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Jabłka myjemy. Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w 220 stopniach – po upieczeniu obieramy i kroimy na kawałki. Drugi sposób: wycinamy gniazdo, kroimy na mniejsze kawałki i dusimy w rondelku przez kilka minut. Po upieczeniu/duszeniu mieszamy jabłka z cynamonem i pokruszonymi orzechami.

3

W dużej szklance umieszczamy: warstwę jogurtu, następnie wystudzoną kaszę i jabłka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.