Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Deser z chia, mango i waniliowym musem z tofu

Deser z chia, mango i waniliowym musem z tofu

Tofu na słodko? To świetny sposób na wzbogacenie posiłku w białko, wapń i żelazo – i smak przypominający nieco klasyczny twarożek. Chcesz spróbować? Nasz przepis na deser z chia, mango i waniliowym musem z tofu poleca się na drugie śniadanie albo podwieczorek. Ten warstwowy deser to połączenie delikatnych nasion chia, z soczystym, słodkim mango i waniliowym musem na bazie tofu. Całość wprost rozpływa się w ustach – smacznego!

20 min
Czas przygotowania
620 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)
Deser z chia, mango i waniliowym musem z tofu
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Vege Vege
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

539 kcal Kalorie
23 g Białko
19 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
79 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
4
łyżeczki nasion chia
20 g
0,5
szklanki mleka roślinnego
125 g
200 g
 mango
0,8
opakowania tofu
150 g
2
łyżeczki syropu klonowego
20 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
0,5
garści listków mięty
1 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

539 kcal Kalorie
23 g Białko
19 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
79 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Nasiona chia mieszamy z mlekiem i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

2

Mango blendujemy na gładkie puree. W przypadku użycia mrożonych owoców wcześniej należy je rozmrozić.

3

W drugiej miseczce blendujemy tofu, syrop klonowy i ekstrakt na gładki mus.

4

W szklance układamy warstwami: pudding chia, mus tofu i puree z mango.

5

Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.