Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Deser agrestowy

Deser agrestowy

Agrest – letni owoc, powszechnie uprawiany w przydomowych ogrodach i…często pomijany w gronie bardziej kolorowych owoców jagodowych. Niesłusznie! Wszak te soczyste zielone kulki stanowią świetne źródło błonnika oraz witamin: C, E i beta-karotenu. Hołdem złożonym temu niepozornemu owocowi jest nasz przepis na deser agrestowy inspirowany brytyjskim gooseberry fool, czyli słodkim daniem idealnym w porze podwieczorku. My proponujemy wykonać deser z użyciem wysokobiałkowego jogurtu skyr i waniliowego puddingu proteinowego. Efekt? Orzeźwiający, sycący, słodki posiłek idealny na lato. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,25/5
(z 4 ocen)
Deser agrestowy
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

605 kcal Kalorie
47 g Białko
21 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
134 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
opakowanie puddingu proteinowego o smaku waniliowym
200 g
4
sztuki herbatników
20 g

Owoce:

200 g
 agrestu
4
łyżeczki erytrolu
20 g

Do podania:

30 g
 mieszanki orzechów

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

605 kcal Kalorie
47 g Białko
21 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
134 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Agrest wkładamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i erytrol. Podgrzewamy, cały czas mieszając, aż owoce się lekko rozgotują. Studzimy.

2

W wysokiej szklance układamy pokruszone herbatniki. Następnie warstwami układamy skyr i pudding.

3

Na wierzchu układamy owoce. Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami. Schładzamy w lodówce.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.