Delikatny łosoś z kuskusem
Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad? Czasami nie potrzeba wiele, żeby odświeżyć klasyczny przepis, a nasz delikatny łosoś z kuskusem pozwoli Ci się o tym przekonać! Wystarczy, że zamiast standardowych dodatków węglowodanowych użyjesz delikatnej i niezwykle łatwej w przygotowaniu kaszy kuskus, a odkryjesz zupełnie nowy smak tej bardzo zdrowej ryby.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
kuskusu
|
400 g
|
łososia świeżego
|
0,5
|
sztuki cukinii
100 g
|
0,5
|
sztuki cytryny
40 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
10
|
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
|
0,5
|
szklanki gorącej wody
125 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół.
Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, dodajemy szczyptę soli.
Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 4 minuty.
Dodajemy kuskus, mieszamy i przekładamy całość do formy do pieczenia.
Do naczynia z kuskusem wlewamy wodę, następnie układamy pomidorki, łososia posypanego solą i pieprzem z ułożonymi plasterkami cytryny na wierzchu, wkładamy naczynie do piekarnika na 15 minut.