Czerwone smoothie z buraka, soku z porzeczki i mięty
Z czym kojarzy Ci się gotowany burak? Prawdopodobnie odpowiedź na to pytanie brzmi: “z dodatkiem do obiadu” – czy wiesz jednak, że z tak przygotowanego warzywa możesz również wykonać nasze czerwone smoothie z buraka, soku z porzeczki i mięty? Tak sporządzony napój, zawiera mnóstwo witaminy C, a dodatkowo charakteryzuje się niezwykle orzeźwiającym i oryginalnym smakiem. Spróbuj koniecznie, a przekonasz się, że burak potrafi zaskoczyć!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka ugotowanego buraka
100 g
|
180 g
|
porzeczek
|
1
|
szklanka wody
250 g
|
3
|
garści listków mięty
3 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do naczynia wkładamy ugotowane buraki, porzeczki, listki mięty i całość miksujemy. Gdy smoothie jest zbyt gęste możemy rozcieńczyć je wodą.