Czekoladowe ciastka owsiane
Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
szklanki napoju sojowego
125 g
|
4
|
łyżeczki masła
20 g
|
6
|
łyżeczek erytrolu
30 g
|
2
|
łyżki kakao
20 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
12
|
łyżek płatków owsianych
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wlewamy napój roślinny, dodajemy masło i erytrol. Mieszamy do zagotowania.
Dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe, kakao i dokładnie mieszamy. Gotujemy przez chwilę, aż masa nieco zgęstnieje. Cały czas mieszamy.
Nakładamy po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczamy i formujemy okrągłe ciastka.
Ciastek nie pieczemy, odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny do zastygnięcia. Smacznego!