Cynamonowe gnocchi

Cynamonowe gnocchi

Gnocchi to włoskie kluseczki, które idealnie smakują w wersji wytrawnej – z rybą, mięsem czy sosem. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy, że gnocchi równie dobrze sprawdzają się na słodko – i również w tym wariancie polecają się na obiad. Nie wierzysz? Wypróbuj nasz przepis na cynamonowe gnocchi! Rozpływające się w ustach ziemniaczane kluseczki idealnie komponują się tu z kremowym jogurtem i orzeźwiającymi malinami. Do tego aromatyczny cynamon i gotowe: pyszny, lekki obiad już na Ciebie czeka. Spróbuj, a słodkie gnocchi na stałe zagoszczą na Twoim stole!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Cynamonowe gnocchi
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

399 kcal Kalorie
13 g Białko
10 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
659 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie gnocchi
500 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Do podania:

1
opakowanie jogurtu naturalnego
400 g
200 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

399 kcal Kalorie
13 g Białko
10 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
659 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Gnocchi gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Ugotowane gnocchi podsmażamy na rozgrzanym oleju. Posypujemy cynamonem i erytrolem.

3

Podajemy z jogurtem i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?