Cynamonowe gnocchi

Cynamonowe gnocchi

Gnocchi to włoskie kluseczki, które idealnie smakują w wersji wytrawnej – z rybą, mięsem czy sosem. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy, że gnocchi równie dobrze sprawdzają się na słodko – i również w tym wariancie polecają się na obiad. Nie wierzysz? Wypróbuj nasz przepis na cynamonowe gnocchi! Rozpływające się w ustach ziemniaczane kluseczki idealnie komponują się tu z kremowym jogurtem i orzeźwiającymi malinami. Do tego aromatyczny cynamon i gotowe: pyszny, lekki obiad już na Ciebie czeka. Spróbuj, a słodkie gnocchi na stałe zagoszczą na Twoim stole!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Cynamonowe gnocchi
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

399 kcal Kalorie
13 g Białko
10 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
659 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie gnocchi
500 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Do podania:

1
opakowanie jogurtu naturalnego
400 g
200 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

399 kcal Kalorie
13 g Białko
10 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
659 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Gnocchi gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Ugotowane gnocchi podsmażamy na rozgrzanym oleju. Posypujemy cynamonem i erytrolem. Ilość erytrolu możemy dopasować według własnych preferencji.

3

Podajemy z jogurtem i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.