Cynamonowa jaglanka z bananem
Korzenny aromat, mnóstwo przeciwutleniaczy i genialne właściwości prozdrowotne. O czym mowa? O cynamonie! Ta popularna przyprawa nadaje potrawom niepowtarzalny charakter – a świetnym przykładem może być nasza cynamonowa jaglanka z bananem. Bajecznie prosta w wykonaniu, lekka, rozgrzewająca – do tego pełna magnezu, wapnia i potasu. Taka jest ta jaglanka – koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
533
kcal
Kalorie
24
g
Białko
14
g
Tłuszcze
82
g
Węglowodany
152
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
50 g
|
kaszy jaglanej
|
1
|
szklanka mleka
250 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu skyr
75 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
533
kcal
Kalorie
24
g
Białko
14
g
Tłuszcze
82
g
Węglowodany
152
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu.
2
Podczas gotowania dodajemy cynamon oraz erytrol i dokładnie mieszamy.
3
Gotową kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia.
4
Kaszę mieszamy z jogurtem i podajemy z kawałkami banana.