Cynamonowa jaglanka z bananem

Cynamonowa jaglanka z bananem

Korzenny aromat, mnóstwo przeciwutleniaczy i genialne właściwości prozdrowotne. O czym mowa? O cynamonie! Ta popularna przyprawa nadaje potrawom niepowtarzalny charakter – a świetnym przykładem może być nasza cynamonowa jaglanka z bananem. Bajecznie prosta w wykonaniu, lekka, rozgrzewająca – do tego pełna magnezu, wapnia i potasu. Taka jest ta jaglanka – koniecznie wypróbuj!

20 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)
Cynamonowa jaglanka z bananem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

533 kcal Kalorie
24 g Białko
14 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
152 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
1
szklanka mleka
250 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
1
sztuka banana
120 g
0,5
opakowania jogurtu skyr
75 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
2
łyżeczki masła
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

533 kcal Kalorie
24 g Białko
14 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
152 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Kaszę jaglaną gotujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu.

2

Podczas gotowania dodajemy cynamon oraz erytrol i dokładnie mieszamy.

3

Gotową kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia.

4

Kaszę mieszamy z jogurtem i podajemy z kawałkami banana.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?