Ciasto na biszkoptach
To propozycja dla tych, którzy chcą szybko przygotować pyszny deser. Wystarczy mieć w domu biszkopty, jogurt, żelatynę i dowolne owoce. Jeszcze tylko cukier zastąpmy erytrolem, aby ciasto na biszkoptach było dietetyczne i w kilka minut nasz deser będzie gotowy!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
410
kcal
Kalorie
32
g
Białko
14
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
356
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
25
|
łyżek ricotty
500 g
|
3,5
|
opakowania jogurtu skyr
525 g
|
20
|
sztuk biszkoptów
100 g
|
2,5
|
łyżki żelatyny
20 g
|
8
|
łyżeczek erytrolu
40 g
|
200 g
|
borówek
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
410
kcal
Kalorie
32
g
Białko
14
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
356
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Żelatynę zalewamy minimalną ilością gorącej wody, rozpuszczamy. Dodajemy pojedynczo 3-4 łyżeczki zimnego jogurtu i dokładnie mieszamy.
2
Miksujemy ricottę, jogurt, rozpuszczoną żelatynę z jogurtem oraz erytrol.
3
Dodajemy owoce do środka masy.
4
Na biszkopty w tortownicy wylewamy masę serowo jogurtową. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Smacznego!