![Ciasto do naleśników low fodmap](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/11/02105658/nalesnikibok.jpg)
Ciasto do naleśników low fodmap
![Ciasto do naleśników low fodmap](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/11/02105651/nalesniki.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
160
kcal
Kalorie
6
g
Białko
5
g
Tłuszcze
22
g
Węglowodany
78
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
15
|
łyżek mąki ryżowej
150 g
|
3
|
sztuki jajka
168 g
|
1
|
szklanka napoju owsianego
250 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
160
kcal
Kalorie
6
g
Białko
5
g
Tłuszcze
22
g
Węglowodany
78
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Mąkę, jajko, sól i mleko dokładnie łączymy w misce.
2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, nalewamy ciasto.
3
Gdy brzegi naleśnika będą odchodzić od patelni, przekładamy na drugą stronę.
4
Z podanego przepisu wyjdzie 6 naleśników z patelni o średnicy 26 cm. Masa 1 placka podana jest przed smażeniem (surowego ciasta). Jeśli potrzebujemy użyć mniejszej ilości naleśników w przepisie, resztę możemy przechować na następny dzień lub zamrozić.