Ciasto do naleśników low fodmap

Ciasto do naleśników low fodmap

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,77/5
(z 187 ocen)
Ciasto do naleśników low fodmap
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

160 kcal Kalorie
6 g Białko
5 g Tłuszcze
22 g Węglowodany
78 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
15
łyżek mąki ryżowej
150 g
3
sztuki jajka
168 g
1
szklanka napoju owsianego
250 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

160 kcal Kalorie
6 g Białko
5 g Tłuszcze
22 g Węglowodany
78 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mąkę, jajko, sól i mleko dokładnie łączymy w misce.

2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, nalewamy ciasto.

3

Gdy brzegi naleśnika będą odchodzić od patelni, przekładamy na drugą stronę.

4

Masa 1 placka podana jest przed smażeniem (surowego ciasta). Jeśli potrzebujemy użyć mniejszej ilości naleśników w przepisie, resztę możemy przechować na następny dzień lub zamrozić.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.