Ciasto do naleśników low fodmap
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
160
kcal
Kalorie
6
g
Białko
5
g
Tłuszcze
22
g
Węglowodany
78
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
15
|
łyżek mąki ryżowej
150 g
|
3
|
sztuki jajka
168 g
|
1
|
szklanka napoju owsianego
250 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
160
kcal
Kalorie
6
g
Białko
5
g
Tłuszcze
22
g
Węglowodany
78
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Mąkę, jajko, sól i mleko dokładnie łączymy w misce.
2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, nalewamy ciasto.
3
Gdy brzegi naleśnika będą odchodzić od patelni, przekładamy na drugą stronę.
4
Masa 1 placka podana jest przed smażeniem (surowego ciasta). Jeśli potrzebujemy użyć mniejszej ilości naleśników w przepisie, resztę możemy przechować na następny dzień lub zamrozić.