Ciasteczka z malinami
Lato to sezon na maliny. Można z nich przyrządzić na przykład ciasteczka z malinami. Będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe, gdy do wypieku użyjemy mąki pełnoziarnistej zamiast białej, a cukier zastąpimy miodem. Soczyste maliny nadadzą naszym ciasteczkom apetycznego koloru.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
336
kcal
Kalorie
10
g
Białko
10
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
151
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
3
|
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
45 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
0,5
|
łyżki kakao
5 g
|
100 g
|
malin
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
3
|
łyżeczki miodu
36 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
336
kcal
Kalorie
10
g
Białko
10
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
151
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni, tryb góra-dół.
2
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz płatki.
3
Masło, miód i jajko mieszamy, następnie łączymy z suchymi składnikami.
4
Dodajemy maliny i ponownie mieszamy.
5
Na papier do pieczenia wkładamy kulki i pieczemy 15 minut. Smacznego!