Ciasteczka owsiane z MMs
Znasz zasadę 80/20? Ciasteczka owsiane z MMs są jej kwintesencją. W drużynie zdrowych 80% znajdziesz tu płatki owsiane pełne błonnika, a także banana, który dostarcza organizmowi mocy potasu. Do tego źródło „dobrych” tłuszczów pod postacią masła orzechowego i jajka – czyli bogactwo żelaza, cynku i witamin. Do tak zdrowych ciasteczek spokojnie możesz dodać ulubione cukierki MMs – które nie tylko nadadzą deserowi niepowtarzalnego smaku, ale także wniosą do niego piękne żywe kolory. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
25
|
łyżek płatków owsianych
250 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
5
|
łyżeczek masła orzechowego
50 g
|
4
|
łyżeczki erytrolu
20 g
|
0,5
|
opakowania M&m's
22 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki blendujemy.
W misce: banana rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, masło orzechowe i dokładnie mieszamy.
Dodajemy erytrol i płatki. Mieszamy do połączenia składników.
Ciasto wykładamy na papier do pieczenia. Przykrywamy drugim arkuszem papieru i przy pomocy wałka, rozwałkowujemy na grubość mniejszą niż 0.5 cm.
Wykrawamy ciasteczka o kształcie kół. W środek każdego kółka wbijamy M&msa.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra – dół przez 15 minut.