Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Burgery z salsą z awokado

Burgery z salsą z awokado

Lubisz połączenie burgera i wołowiny? Sprawdź przepis na wołowe burgery z salsą z awokado, które są idealnie doprawione aromatycznymi przyprawami: chilli, kminkiem, ostrą i słodką papryką. Danie jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację. Smacznego!

20 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,58/5
(z 12 ocen)
Burgery z salsą z awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

519 kcal Kalorie
20 g Białko
27 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
3443 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
80 g
 ryżu basmati
150 g
 mięsa mielonego wołowego
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
sztuki papryczki chili
40 g
2
sztuki pomidorów
320 g
1
sztuka awokado
140 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
garść kolendry świeżej
4 g
1
łyżeczka ostrej papryki
3 g
1
łyżeczka mielonego kminku
1 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

519 kcal Kalorie
20 g Białko
27 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
3443 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Mięso:

3

Do miski przekładamy mięso, posiekaną cebulę, czosnek, papryczkę chilli (połowa), dodajemy paprykę, kminek, sól i pieprz. Formujemy burgery.

4

Grillujemy lub smażymy na patelni po około 5 minut z każdej strony.

5

Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną drobno kolendrę.

6

Sos salsa:

7

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

8

Papryczkę chilli drobno siekamy.

9

Do pomidorów dodajemy awokado, sok z cytryny, drobno posiekaną papryczkę chilli.

10

Posypujemy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.