Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Burger z fasoli z awokado i grillowaną cukinią

Burger z fasoli z awokado i grillowaną cukinią

Nie musisz być na diecie wegańskiej, żeby cieszyć się smakiem roślinnych potraw. A zmiana kilku mięsnych obiadów na ich roślinne odpowiedniki może być dobrym sposobem na wzbogacenie jadłospisu w niezbędne składniki odżywcze. Przykład? Nasz burger z fasoli z awokado i grillowaną cukinią! Łatwy w wykonaniu, pyszny, a do tego bogaty w żelazo, wapń, witaminy z grupy B oraz witaminę E. Taki obiad jest prawdziwą dawką zdrowia — spróbuj koniecznie!

20 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,13/5
(z 8 ocen)
Burger z fasoli z awokado i grillowaną cukinią
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

618 kcal Kalorie
20 g Białko
27 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
444 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
40 g
 kaszy jaglanej
70 g
 fasoli czerwonej
0,2
opakowania kukurydzy konserwowej
50 g
1
łyżka koncentratu pomidorowego
25 g
5 g
 nasion słonecznika
1
łyżka płatków owsianych
10 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
2
łyżki płatków drożdżowych
10 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
sztuki awokado
70 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
25 g
 roszponki
0,2
sztuki cukinii
40 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

618 kcal Kalorie
20 g Białko
27 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
444 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Ugotowaną kaszę łączymy z odcedzoną fasolą i kukurydzą, koncentratem pomidorowym, słonecznikiem, przyprawami, płatkami drożdżowymi, owsianymi, olejem, solą i pieprzem. Całość blendujemy.

3

Odstawiamy masę na 20 minut, formujemy burgery, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Burgery pieczemy 20 minut w 180 stopniach termoobieg.

4

Cukinię kroimy w słupki, solimy, pieprzymy i grilujemy na suchej patelni. Upieczone burgery układamy na roszponce, obok grillowanej cukinii, pokrojonego awokado i pomidora.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.